H-3100  Salgótarján, Fő tér 5. tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
Lantos István
1947-2014
  1947-ben Baglyasalján született. Itt járt általános iskolába. Középiskoláit a salgótarjáni Madách gimnáziumban és Stromfeld Aurél villamosipari szakközép-iskolában végezte. Főiskolába Budapesten a RTF-en járt.
   Kisiskolás korában Pajtás, majd később SZMENA-8 aparátokkal kezdett fotózni. A digitális korszak egy Panasonic FZ-18-as géppel kezdődött, majd később a komolyabb Nikon gépekkel folytatódott.
Gyermekkorában a környező hegyek kedvenc túra terepei voltak. A természet szeretetét csak fokozta mikor eljutott külföldre, elsősorban a vadregényes Szlovák Tátrába. Ilyenkor természetesen elmaradhatatlan társa volt a fényképezőgép is.
  Mint vadász, 30 éven keresztül nagy rendszerességgel  járta a Mátra szépséges hegyeit, völgyeit, vállán a vadászpuska, nyakában a fényképezőgép. A vad megjelenésekor sokszor választás elé került, hogy a puskáért vagy a fényképező gépért nyúljon. Győzött a fényképezőgép, a vadászpuska végleg lekerült a válláról. Szeretett késői hobbija nagy örömet szerzett neki és klubtagtársainak is, hiszen képei lírikusan szép, gyönyörűen komponált, a valóságot szinte változatlan formában örökítette meg. Pályázatokon sikeres volt, sok elképzelése volt még, amit meg akart valósítani.
   Sajnos, hosszantartó betegsége miatti halálával a fényképezőgépe is nyugovóra tért. Képei azonban megmaradtak, melyek már szülőföldjén kiállításon is bemutatkoztak.
Kedves barátunk, István emléke mindannyiunk szívében él!
_______________________________________________________________

Lantos István búcsúztatása