H-3100 Salgótarján, Fő tér 5.  tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
 
F. CSABA MÁRIA E-MAFOSZ/B.
(1935 - 2017))
   Képzőművész rajztanárként 1980-ban lépett be a fotóklubba. A  fényképezéshez is elsősorban a természet szeretete vezette. Képeire  jellemző a lírai hangvétel és tükröződik bennük a képző-művészeti  látásmód. Nem elsősorban a természet dokumentálására törekszik,  hanem a jelenségek, hangulatok megragadására.
   Fekete-fehér és színes képekből álló kiállításai, dia vetítései jól  szolgálják a fotókultúra terjesztését. Diaporáma műsorai, melyeket  gyakran versekre alapozva épít, mély emberi gondolatokat fejeznek ki. A  palóc táj szépségeit bemutató képanyagát a megye számos  iskolagalériájában megismerhették.
   Képei sikeresen szerepelnek a klub-kollekciókon. Több önálló tárlata  volt már a salgótarjáni fotógalériában, egyik alkalommal festményeivel  együtt.
   Díjakat nyert az Észak-magyar Fotóművészeti Szemléken és a Női  Fotósok Nemzetközi Tárlatán, valamint eredményesen szerepelt A  MAFOSZ Szalonokon. Képei többször jelentek meg a helyi sajtóban,  idegenforgalmi kiadványokban és a klub kollektíva által készített  albumok-ban. Diasorozatai évek óta színesítik a helyi televízió műsorát.
   Tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének és  2003-ban elnyerte a MAFOSZ Bronzdiplomás Fotóművésze kitüntető  címet. Aktív résztvevője a klub rendezvényeinek s a mindenkori program  összeállításának.

F. CSABA MÁRIA búcsúztatása

Hosszú betegség után hagyta itt családját és a fotóklub közösségét. 34 évig aktív tagunk volt, aki sok örömet szerzett a szép fotókat kedvelőknek. Emlékét megőrizzük!