H-3100  Salgótarján, Fő tér 5. tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
   A fotóklub alapító és mindmáig sokoldalú, aktív tagja. Első fotóit tizenkét éves  korában egy Kodak boksz géppel készítette. Már diákként szorosabb  kapcsolatba került a város akkori jelen-tősebb képzőművész tanáraival (Fayl  Frigyes, Bóna-Kovács Károly, Wágner Sándor) s talán ennek is köszönhetően  1949-ben az acélgyári kultúrotthon Petőfi Színjátszó Szakosztályának lett a  műszaki vezetője és díszlettervezője.
   Az acélgyárban betöltött főfoglalkozású munkaköre mindvégig a fotózáshoz is  kötötte s barátaival együtt 1957-ben alapították meg a Salgótarjáni Acélárúgyári  Kultúrotthon Foto Szakosztályát. Először színházi fotóival szerepel Budapesten  nemzetközi kiállításon. Témái már kezdettől fogva igen változatosak s a  papírképek mellett a diaképek, azok különböző vetítési technikái mindig  érdeklődése homlokterében állottak. 
   Szenvedélyes újító. Hangosított, úsztatott, automata vezérlésű diavetítési,   valamint gépi zsűrizési technikákat dolgozott ki a saját szerkesztésű és önmaga  megépített elektronikus készülékeivel. E sorozataival jelentős sikereket aratva  nagymértékben hozzájárult a fotózás népszerűsítéséhez, a vizuális kultúra és a  honismeret fejlesztéséhez. Úsztatott dia sorozatai és az utóbbi években készített  videó-műsorai a helyi televízió nagy nézettségnek örvendő programjai közé  tartoznak. Képeit, műsorait a táj és az ember, a szülőföld szeretete, az elesettek  iránti mély érzékenység és a lírai fogékonyság hatja át, de mindig felhasználja a  technika legkorszerűbb lehetőségeit is. 
   Kitüntetéseinek, díjainak se szeri, se száma, közülük talán a legjelentősebb a  Nógrád megyei Tanács Művészeti Nívódíja és a Salgótarján Megyei Jogú Város  Közgyűlésének Kulturális Díja.


BÚCSÚ BRUNCZEL TIBORTÓL
Egy közkinccsé lett élet fejfájára...

    
BRUNCZEL TIBOR (1926-2011)