H-3100 Salgótarján, Fő tér 5.  tel.: +36 32 310503  e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
BORSOVICZ LÁSZLÓ (1942-2015)
   A fotózással az úttörő mozgalom keretén belül ismerkedett meg, ahol alaposan elsajátította a szakma alapjait. Eleinte elsősorban a fotózás technikai részletei érdekelték, majd a fotós barátaival szervezett Magas-Tátrai kirándulások kapcsán lett kedvenc témája a természeti táj és a növények, vadvirágok fényképezése.Technikai felkészültsége igen nagy segítséget jelent a klub részére, elsősorban a multimédiás rendezvények alkalmával.Nyugdíjas kora ellenére vallja, hogy haladni kell a technikával és ezt bizonyítva analóg Chinon gépét digitálisra cserélte.

   Sajnos, az előző sorok már csak múlt időben érvényesek, hiszen barátunk, fotós társunk 2015. január 10-én hosszantartó, súlyos betegség után elhunyt.Borsovicz László szerény, mondhatni visszahúzódó, szemlélődő, de jelentős fotóismeretekkel rendelkező ember volt. Nem szerepelt reflektorfényben, de fotóival hozzájárult klubunk tevékenységéhez. Brunczel Tibor klubtagunk munkatársaként résztvett a klub zsűrigépének elkészítésében, mely az akkori technikai színvonal jelentős eszköze volt. Ez a gép azóta is kiválóan működik, bizonyítja mindkét tagunk tudását, zsenialítását. Amikor használjuk, a gépen látható felírat - BORCZELL - kettejükre emlékeztet.
   Emlékezünk Borsovicz László klubtagunkra, aki már csatlakozott elhunyt tagjainkhoz, de emléke tovább él. Halála nemcsak családjának, de klubunknak is nagy veszteség.
   Kedves Barátunk, nyugodjál békében.

Homoga József

BORSOVICZ LÁSZLÓ búcsúztatása