H-3100  Salgótarján, Fő tér 5. tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
   1953-ban született, Ecsegen él a családjával, s a helyi általános iskola igazgatója.
   1975 óta kedvelt időtöltése a fotózás.  Rendszeresen járta a Kelet-Cserhátot, ez az élményanyaga a  természetfotózással kötelezte el. Kutatásai, felfedezéseiről készült fotói a Kelet-Cserhát Tájvédelmi  Körzet létrejöttéhez is hozzájárultak.
   1983-ban kapcsolódott be a Nógrád Megyei Fotóklub munkájába, amely ösztönzőleg hatott  tevékenységére. Több házi fotópályázat díjazottja lett, elsősorban diafelvételeivel. Első önálló kiállítását  volt gimnáziumában, a pásztói Mikszáth Kálmán Gimnáziumban rendezték. Az elsőt követte a többi:  Salgótarjánban a Madách Imre Gimnáziumban, a Borbély Lajos Szakközépiskola Kollégiumában, a  Stromfeld Aurél Gépipari Technikumban, s más közép- és általános iskolákban. A József Attila  Művelődési Központban két alkalommal mutatkozott be, kiállításai mellett diavetítései is voltak.
Korábban a saját maga által laborált fekete-fehér képekkel szerepelt, később ez fokozatosan bővült  színes felvételekkel. A 80-as, 90-es években több magyarországi és külföldi pályázaton is szerepelt.  Fotói megjelentek megyei lapokban, természetfotói szaklapokban is. A természetfotókon kívül tájat,  portrét, aktot, életképeket is szívesen fényképez. Számára a fotózás nem csak hobbi, hanem  önkifejezési mód is.
   Magyar-történelem szakos tanár. Helytörténeti kutatásai eredményeként létrehozta Ecsegen a falu  helytörténeti és néprajzi gyűjteményét, elkészítette faluját bemutató kötetét: Falu a Bézma alján címmel,  melyet saját fotóival illusztrált. Társszerzője a Két falu a Szuha mentén című, Ecseget és  Cserhátszentivánt bemutató természetismereti és kultúrtörténeti kiadványnak.
   Fotói mellett ornitológiai, botanikai megfigyeléseit és felfedezéseit is közölték a lapok.
                                                                                                                                                        
Stadler Árpád