H-3100  Salgótarján, Fő tér 5. tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
   Már gyermekkorában vonzotta a család fényképezőgépe és mikor tehette, használta is. Az általános iskola befejezése után nyári szünetben munkát vállalt az akkori Salgótarjáni Kohászati Üzemekben.  Itt  Brunczel Tibor lett a munkahelyi vezetője, igazából itt ismerkedett meg a fotózás szépségeivel, és itt ismerkedett meg a negatív és fordítós filmek előhívásával, a fekete-fehér fényképek nagyításával, és a fotók archiválásával.
  Később a negatívjait otthon a fürdőszobában hívta elő és kontakt másolatot készitett róluk. Majd a Kohász Művelődési Központ Brunczel Tibor vezette fotószakkör tagja lett. Első komolyabb fényképezőgépét szüleitől 16 évesen kapta, ezt 2002- ben követte egy Minolta SLR.
   Első digitális fényképezőgépét 2005-ben vásárolta. Képeit otthon számítógép segítségével szerkeszti. Fotós és számítástecnikai ismereteit könyvek, folyóiratok és az internet segítségével bővíti. Szivesen készít fotókat a természet szépségeiről, az akt és portré fotózás is közel áll hozzá. 2005 szeptemberétől látogatja a Nógrád megyei Fotoklub előadásait, és 2006 januárjától a Fotóklub tagja.
   Sikerélményt jelentett számára, hogy a 2005. évi Nógrád megyei Fotópályázaton különdíjat kapott. A 2006. és 2007. évi Északmagyarországi Fotóművészeti Szemlén 1-1 fotóját a zsűri bemutatásra elfogadta.
                                                                                                                                                        
Simon Péter  (1968)