H-3100 Salgótarján, Fő tér 5.  tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
P. TÓTH LÁSZLÓ (1932)
   A fotózással már gyerekkorában megismerkedett, de intenzívebben akkor kezdte művelni, amikor üzemgazdászként a Nógrád Volánnál dolgozott. Itt ugyanis munkaköréhez kapcsolódóan sokszor kellett helyszíni felvételeket készítenie.
   Megszerette a fényképezést, megszerezte a fényképész szakmunkás bizonyítványt és másfél évtized után főfoglalkozású fotósként a salgótarjáni kórházba került. Itt témáját és technikai igényét tekintve is igen sokoldalú munkát végzett a rendezvények fotózásától kezdve a tudományos értekezletek vetítésein keresztül a mikroszkópos fotózásig.
   Mindemellett a fotóklub egyik alapító tagjaként a hobbifotózás szenvedélyéről sem mondott le. Kedvenc, csaknem kizárólagos témája az ember ábrázolása. Portréfotói hazai és külföldi pályázatokon, kiállításokon egyaránt sikeresen szerepeltek, ezt bizonyítja egy nemzetközi arany- és ezüstérem, valamint számos kitüntetés.
   Az utóbbi években figyelme egyre inkább a színházi fotózás, azon belül a színész portrék felé fordult s e témában országosan is figyelemre méltó eredményeket ért el.
   A fotózás mellett mindig nagy gondot fordított a fiatalok képzésére. Művészeti oktatói működési engedéllyel a tarsolyában tanfolyamokat vezetett a helyi Úttörőházban, a zánkai nyári táborokban és kidolgozta az országosan is elfogadott iskolai fotó oktatás tervezetét s ezt követően tanrendi órákat is tartott a Bolyai gimnáziumban és a Kodály általános iskolában.
Kiállítás megnyitó a múzeumban ...