H-3100 Salgótarján, Fő tér 5.  tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
   1942-ben született Salgótarjánban, egy  vasutas család második gyermekeként . Édesanyja női kalapos mester, apja ezermester lakatos volt.
   Fényképészként 1961-ben „szabadult”. Fiatal segédként több Szakma Ifjú Mestere címet szerzett. Munkahelyén a Fényszöv-ben részlegvezetője Koós Pál volt, az ő biztatására lett tagja a Nógrád Megyei Fotóklubnak 1968-ban. Sokáig egyedüli nőként a nagytudású amatőr fotósok között.
   Réti Pál művészeti vezetésével nagyon sokat tanult a fotózásról, képei majd minden országos, sőt külföldön megrendezett fotópályázatokon is falra kerültek. A József Attila Művelődési Központ Fotógalériájában háromszor volt önálló kiállítása, 1975, 1979, és 1999-ben.
   Amíg Salgótarjánban volt a megyei fényképész oktatás, tanított az Ipari Szakmunkásképzőben, és a Salgótarjáni Síküveggyár laborfotósaként helyezkedett el. Feladatai közé tartozott a gyár életének fotókon való megörökítése, a gyári újság képi szerkesztése, a laborban pedig mikroszkópos felvételek készítése. A gyár üvegtechnika részlegében lehetősége volt képeit síküvegen is megjeleníteni.
   1992-ben ment nyugdíjba, de a fotóklub programjai, a fotós kirándulások jelentik ma is számára a legkedvesebb elfoglaltságot. Homoga József nagyszerű vezetésével sok fotós programban vesz részt fotós-barátaival együtt.
   A 2007-es évben három önálló kiállítást rendezett Salgótarján középiskoláiban. Részben már számítógéppel módosított digitális képeket állított ki. Nagyon sok örömet és jó képalkotási lehetőségeket hozott számára a digitális technika.
   Vallja, hogy számára a fotózás ezerszínű, gyönyörű játék. Megmutathatta vele magát, a világot, ahogy ő látja, és elmondhatja általa az elmondhatatlant is.
Kovács Istvánné Maczkó Ilona