H-3100 Salgótarján, Fő tér 5.  tel.: +36 32 310503   e-mail: info@fotoklubnograd.hu
Galéria
  A fotózással fiatal felnőttként került kapcsolatba, első fizetéséből fényképezőgépet vásárolt. Ezt hamarosan követték a labor felszerelések is, így vált lehetségessé számára a teljesen önálló képkészítés.
   Intenzíven azonban 1978-ban, a Nógrád Megyei Fotóklubba történt belépése után kezdett fotózni, elsősorban a Klub akkori elnökének, Koós Pálnak a biztatására és segítségével. Azóta számos hazai és nemzetközi pályázaton szerepelt sikerrel, önálló kiállításai a megye településein kívül az ország nagyobb városaiban, valamint Besztercebányán, Breznón, Füleken, St.Pöltenben, Heidenheimben és Vantaaban kerültek megrendezésre. 
   Kiválasztott műfaja és meghatározott stílusjegyei nincsenek. A szociofotótól a tájfényképezésen át a portréig minden belefér repertoárjába Egyéni kiállításainak száma meghaladja az ötvenet. Vallomása szerint a fényképezés mindig nagy öröm, felemelő érzés megállítani a múló időt, megörökíteni az elszálló pillanatot. A mesterének tartott Koós Pál halála után a klubtagság egyhangú akaratából 1982-ben ő vette át a klub vezetését, melyet azóta is igen nagy munkabírással és aktivitással végez, mindamellett, hogy közben alkotói ambíciói sem lanyhultak.    Fotós ismereteinek bővítése érdekében szakmunkás bizonyítványt szerzett, valamint elvégzett egy reklámfotós tanfolyamot. Töretlenül folytatja a klubtárlatok szakadatlan sorozatát (400), elősegíti a klub hazai és külföldi kapcsolatainak erősödését, a tagság folyamatos utánpótlását. Igen sokoldalú tevékenységének eredményeként az ő vezetése mellett a Klubot Aranydiplomával és Művészeti Nívódíjjal tüntették ki, 1992-ben elnyerte a Kiváló Művészeti Együttes címet, 2001-ben pedig a Salgótarján Kultúrájáért kitüntetést.
   Egyénileg  két alkalommal Művészeti Nívódíjjal, 1995-ben pedig Madách-díjjal tüntették ki. 2002-ben kapta meg a  MAFOSZ Aranydiplomás Fotóművésze  címet, míg 2008-ban a Nemzetközi Fotóművész Szövetség a FIAP fotóművésze címet adományozta részére. (AFIAP)
   2010. január 22-én a Magyar Kultúra napján az Oktatási és Kulturális Miniszter Csokonai Vitéz Mihály alkotói díjjal tüntette ki.
  
2012-ben felvételt nyert a Magyar Fotóművészek Szövetségébe.
  2015. január 27-én Salgótarján várossá nyilvánításának 93. évfordulója és a Magyar Kultúra Napja alkalmából Salgótarján Megyei Jogú Város „PRO ARTE” díját kapta.

 

HOMOGA JÓZSEF
AFIAP.  E-MAFOSZ/G. (1942)
A Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja.